Ett lätt mörkrostat kaffe med en välbalanserad blandning av kaffebönor från Central- och Sydamerika. De har mognat långsamt på hög höjd och passar därför bra för en lite mörkare rostning. Resultatet är ett fylligt och smakrikt kaffe med en härlig eftersmak.
Källsorteras som plastförpackning
”Gevalia Lätt Mörkrost är ett fylligt och välbalanserat kaffe med utvalda kaffebönor från Syd- och Centralamerika. Den lite mörkare rostningen ger toner av choklad och en lång härlig eftersmak.”
Master Taster
David Holfve
Kaffe är en naturprodukt, och precis som till exempel vin får bönorna olika smak och karaktär beroende på var och hur de växer. Det finns bara ett sätt att göra riktigt bra kaffe: det är att ha fullständig kontroll på bönornas kvalitet och hur bönor med olika ursprung tillsammans ger olika smakupplevelser.
När vi lagt ner all vår möda och omsorg för att blanda, rosta och mala riktigt bra kaffen, återstår det fortfarande ett viktigt moment till smakupplevelsen – bryggningen. Så här gör du för att få en riktigt god kopp kaffe.
I mer än 90 år har vi främjat sociala kontakter genom att förse fikapauser, kaffestunder, kalas och möten på caféer med Sveriges populäraste kaffe. Nu kan du möta oss även i digitala sociala medier.