Mellanrost

ORIGINALET

Ett sätt att presentera Gevalia Mellanrost är att säga: Så här smakar svenskt kaffe. Vår tydliga karaktär har satt mallen för svensk mellanrost, och är idag Sveriges absolut största kaffesort. Samtidigt har det sin alldeles egna, unika karaktär.
Utländska besökare beskriver ofta det svenska kaffet som lite syrligare än vad de är vana vid. Vi har landat i den här beskrivningen av Gevalias grundsmak: Ett varmt, hemtrevligt och bärigt kaffe med toner av mörk choklad.

mellanrost_brygg_d1c1.png

BRYGG MELLANROST

Vårt ”originalkaffe” med blandning av utvalda bönor ger ett välbalanserat kaffe med härlig smak och arom.

 

mellanrost_elbrygg.png

EL-BRYGG MELLANROST

Ett lite grövre malet kaffe som på bästa sätt utvecklar smak och arom när det bryggs i en bryggare.

 

mellanrost_kok_d1c1.png

KOK MELLANROST

Gevalias välbekanta balanserade smak och härliga arom för dig som gillar att koka ditt kaffe.

 

mellanrost_bistro_d1c1.png

PRESSO MELLANROST

Ett lite grövre malet kaffe som på bästa sätt utvecklar lång aromatisk eftersmak när det bryggs i en pressobryggare eller perkolator.

 

mellanrost_colombia_d1c1.png

COLOMBIA MELLANROST

Noga utvalda bönor från Andernas sluttningar ger fyllig och syrlig arom i kombination med en lätt fruktig smak.

 

mellanrost_milea_d1c1.png

MILEA LJUSROST

Ett kaffe på naturligt milda kaffebönor som är rikt på smak och arom, men mindre bittert.

 

mellanrost_koffeinfri_d1c1.png

KOFFEINFRI MELLANROST

Ett koffeinfritt kaffe med Gevalias härliga karaktär där alla fina arom- och smakämnen  är bevarade.

 

 

mellanrost_koffeinfri_d1c1.png

FARMERS INITIATIVE MELLANROST

Single origin Bryggkaffe från Brasilien. Mellanrost för en len och delikat smak.

 

150 PROVSMAKNINGAR OM DAGEN

Kaffe är en naturprodukt, och precis som till exempel vin får bönorna olika smak och karaktär beroende på var och hur de växer. Det finns bara ett sätt att göra riktigt bra kaffe: det är att ha fullständig kontroll på bönornas kvalitet och hur bönor med olika ursprung tillsammans ger olika smakupplevelser.

Läs om hur det går till när vi tar fram vårt kaffe

HUR DU GÖR BÄSTA KOPPEN KAFFE

När vi lagt ner all vår möda och omsorg för att blanda, rosta och mala riktigt bra kaffen, återstår det fortfarande ett viktigt moment till smakupplevelsen – bryggningen. Så här gör du för att få en riktigt god kopp kaffe.

Läs mer om hur du gör den bästa koppen kaffe

GEVALIA PÅ FACEBOOK

I mer än 90 år har vi främjat sociala kontakter genom att förse fikapauser, kaffestunder, kalas och möten på caféer med Sveriges populäraste kaffe. Nu kan du möta oss även i digitala sociala medier.

Träffa oss på Facebook