Ett sätt att presentera Gevalia Mellanrost är att säga: Så här smakar svenskt kaffe. Vår tydliga karaktär har satt mallen för svensk mellanrost, och är idag Sveriges absolut största kaffesort. Samtidigt har det sin alldeles egna, unika karaktär.
Utländska besökare beskriver ofta det svenska kaffet som lite syrligare än vad de är vana vid. Vi har landat i den här beskrivningen av Gevalias grundsmak: Ett varmt, hemtrevligt och bärigt kaffe med toner av mörk choklad.
JUBILEUM
En hyllning till 100 år av härliga kaffestunder tillsammans.
Detta kaffe har en unik smakkomposition på 100% Arabicabönor med toner av frisk grapefrukt och hasselnöt
EL-BRYGG MELLANROST
Ett lite grövre malet kaffe som på bästa sätt utvecklar smak och arom när det bryggs i en bryggare.
BISTRO MELLANROST
Ett lite grövre malet kaffe som på bästa sätt utvecklar lång aromatisk eftersmak när det bryggs i en pressobryggare eller perkolator.
COLOMBIA MELLANROST
Noga utvalda bönor från Andernas sluttningar ger fyllig och syrlig arom i kombination med en lätt fruktig smak.
Kaffe är en naturprodukt, och precis som till exempel vin får bönorna olika smak och karaktär beroende på var och hur de växer. Det finns bara ett sätt att göra riktigt bra kaffe: det är att ha fullständig kontroll på bönornas kvalitet och hur bönor med olika ursprung tillsammans ger olika smakupplevelser.
När vi lagt ner all vår möda och omsorg för att blanda, rosta och mala riktigt bra kaffen, återstår det fortfarande ett viktigt moment till smakupplevelsen – bryggningen. Så här gör du för att få en riktigt god kopp kaffe.
I mer än 90 år har vi främjat sociala kontakter genom att förse fikapauser, kaffestunder, kalas och möten på caféer med Sveriges populäraste kaffe. Nu kan du möta oss även i digitala sociala medier.