Ett kaffe med lite finare malning, mörkare rostning och en härlig Gevalia karaktär. De utvalda bönorna från Östaftrika, Central- och Sydamerika ger detta kaffe en fyllig och intensiv arom med en härlig eftersmak.
|
Rainforest Alliance fokuserar på tre pelare för att skapa långsiktig hållbarhet: samhälle, ekonomi och miljö. Du kan läsa mycket mer om Rainforest Alliance på www.ra.org. |
Gevalia EBONY rostas, mals och packas med el från hållbara källor i vår fabrik i Gävle. Produktionsavfallet återvinns eller används för att producera energi. |
|
Vi är stolta över att vara en del av JDE:s hållbarhetsprogram: COMMON GROUNDS, där vi arbetar för att stödja kaffeodlingssamhällen inom följande områden: | |
|
”Mörkrostat och fyllig smak med ganska låg syrlighet. Det har inga spår av bränd smak, som ofta kan uppfattas negativt av dem som inte är vana vid mörkrostat kaffe – jag kan förstå att det här blivit en ny favorit för många.”
Master Taster
David Holfve
Kaffe är en naturprodukt, och precis som till exempel vin får bönorna olika smak och karaktär beroende på var och hur de växer. Det finns bara ett sätt att göra riktigt bra kaffe: det är att ha fullständig kontroll på bönornas kvalitet och hur bönor med olika ursprung tillsammans ger olika smakupplevelser.
När vi lagt ner all vår möda och omsorg för att blanda, rosta och mala riktigt bra kaffen, återstår det fortfarande ett viktigt moment till smakupplevelsen – bryggningen. Så här gör du för att få en riktigt god kopp kaffe.
I mer än 90 år har vi främjat sociala kontakter genom att förse fikapauser, kaffestunder, kalas och möten på caféer med Sveriges populäraste kaffe. Nu kan du möta oss även i digitala sociala medier.