Ett grövre malet kaffe som på bästa sätt framkallar smak och arom när du kokar ditt kaffe. Det är en perfekt blandning av utvalda bönor från Östafrika och Sydamerika, som ger ett välbalanserat kaffe med härlig arom och en lätt syrlig eftersmak.
Källsorteras som plastförpackning
”En lite ljusare rostning, vilket ger en högre syrlighet. Välbalanserat. Det här kaffet är grovt malet och särskilt framtaget för dig som kokar kaffet. Hemkokt Gevalia-kaffe i sommarstugan? Eller i fjällen? Underbart!”
Master Taster
David Holfve
Tänk dig en inspirerande fika i gott sällskap och med ett kaffe som alla gillar. I mer än 100 år har vårt kafferosteri i Gävle gett aromrika smakupplevelser. Utvalda Arabicabönor, bönblandningar med olika rostningar och karaktär, en välbalanserad smak – det är Gevalias recept på en smakrik fika, kanske med en oväntad bekantskap?
Kaffe är en naturprodukt, och precis som till exempel vin får bönorna olika smak och karaktär beroende på var och hur de växer. Det finns bara ett sätt att göra riktigt bra kaffe: det är att ha fullständig kontroll på bönornas kvalitet och hur bönor med olika ursprung tillsammans ger olika smakupplevelser.
När vi lagt ner all vår möda och omsorg för att blanda, rosta och mala riktigt bra kaffen, återstår det fortfarande ett viktigt moment till smakupplevelsen – bryggningen. Så här gör du för att få en riktigt god kopp kaffe.
I mer än 90 år har vi främjat sociala kontakter genom att förse fikapauser, kaffestunder, kalas och möten på caféer med Sveriges populäraste kaffe. Nu kan du möta oss även i digitala sociala medier.