Gevalia Colombia består av 100% utvalda bönor från Colombia, som mognat i solen längs Andernas sluttningar i röd vulkanjord på 1500 meters höjd. Resultatet är Colombiakaffets karaktäristiska fylliga och syrliga arom i kombination med en lätt fruktig eftersmak.
Rainforest Alliance fokuserar på tre pelare för att skapa långsiktig hållbarhet: samhälle, ekonomi och miljö. Du kan läsa mycket mer om Rainforest Alliance på www.ra.org. |
|
Gevalia COLOMBIA MELLANROST rostas, mals och packas med el från hållbara källor i vår fabrik i Gävle. Produktionsavfallet återvinns eller används för att producera energi. |
|
Vi är stolta över att vara en del av JDE:s hållbarhetsprogram: COMMON GROUNDS, där vi arbetar för att stödja kaffeodlingssamhällen inom följande områden: | |
|
”Här har vi Colombia-kaffets härligt typiska syrlighet som ger kaffet en distinkt och smakrik karaktär. Enligt min mening är det här snabbkaffet som kommer närmast en bryggd kopp kaffe.”
Master Taster
David Holfve
Kaffe är en naturprodukt, och precis som till exempel vin får bönorna olika smak och karaktär beroende på var och hur de växer. Det finns bara ett sätt att göra riktigt bra kaffe: det är att ha fullständig kontroll på bönornas kvalitet och hur bönor med olika ursprung tillsammans ger olika smakupplevelser.
När vi lagt ner all vår möda och omsorg för att blanda, rosta och mala riktigt bra kaffen, återstår det fortfarande ett viktigt moment till smakupplevelsen – bryggningen. Så här gör du för att få en riktigt god kopp kaffe.
I mer än 90 år har vi främjat sociala kontakter genom att förse fikapauser, kaffestunder, kalas och möten på caféer med Sveriges populäraste kaffe. Nu kan du möta oss även i digitala sociala medier.