EKOLOGICO MÖRKROST

Gevalia ekologiskt mörkrostade bryggkaffe består av 100% ekologiskt odlade Arabicabönor, som fått mogna på hög höjd och getts en mörkare rostning, med välbalanserad fyllig smak och härlig arom. För att verka för hållbar utveckling i kaffeodlande regioner, har Gevalia valt att arbeta med två oberoende organisationer, KRAV och den ideella organisationen UTZ.

rating-jubileum-mellanrost.png

 

RA.png

Rainforest Alliance fokuserar på tre pelare för att skapa långsiktig hållbarhet: samhälle, ekonomi och miljö. Du kan läsa mycket mer om Rainforest Alliance på www.ra.org.

  Gevalia EKOLOGICO MÖRKROST rostas, mals och packas med el från hållbara källor i vår fabrik i Gävle. Produktionsavfallet återvinns eller används för att producera energi.

flower logo (1).png Vi är stolta över att vara en del av JDE:s hållbarhetsprogram: COMMON GROUNDS, där vi arbetar för att stödja kaffeodlingssamhällen inom följande områden:
 
  • Kaffeböndernas välstånd
  • Jämlikhet
  • Hållbart jordbruk
Du kan läsa mer om COMMON GROUNDS på www.jdepeets.com/sustainability/.

EN PERFEKT START

Tänk dig att vakna upp och möta dagen tillsammans med ditt favoritkaffe, precis som du vill ha det. I mer än 100 år har vårt kafferosteri i Gävle gett aromrika smakupplevelser. Utvalda Arabicabönor, bönblandningar med olika rostningar och karaktär, en välbalanserad smak – det är Gevalias recept på en njutningsfull start på dagen, kanske fylld med oväntade äventyr?

mellanrost_brygg_d1c1.png

EKOLOGICO BRYGG MELLANROST 

Välbalanserad mellanrost och 100% ekologisk, för ett hållbart jordbruk, skydd av miljön och omsorg om odlarna.

 

mellanrost_elbrygg.png

EKOLOGICO BRYGG MÖRKROST

100% ekologiskt odlade Arabicabönor som fått mogna på hög höjd och getts en mörkare rostning. 

 

 

mellanrost_kok_d1c1.png

ECOLOGISK MELLANROST

Mellanrostade hela kaffeböner av 100% ekologiskt odlade Arabicabönor.

 

mellanrost_kok_d1c1.png

ORGANIC SNABBKAFFE MELLANROST

100% ekologiskt odlade Arabicabönor som ger en fruktig, aromatisk och välbalanserad smak.

mellanrost_kok_d1c1.png

BARISTA MEDIUM ROAST ORGANIC

Denna blandning erbjuder en väl avrundad och balanserad smakupplevelse med noter av citrus.


”Tack vare bärens långsamma mognadsprocess på hög höjd i Peru tål bönorna en mörkare rostning. Det här är en personlig favorit – ett kaffe som jag själv arbetat mycket med att ta fram. Det är välbalanserat och fruktigt.”

 

Master Taster
David Holfve

150 PROVSMAKNINGAR OM DAGEN

Kaffe är en naturprodukt, och precis som till exempel vin får bönorna olika smak och karaktär beroende på var och hur de växer. Det finns bara ett sätt att göra riktigt bra kaffe: det är att ha fullständig kontroll på bönornas kvalitet och hur bönor med olika ursprung tillsammans ger olika smakupplevelser.

Läs om hur det går till när vi tar fram vårt kaffe

HUR DU GÖR BÄSTA KOPPEN KAFFE

När vi lagt ner all vår möda och omsorg för att blanda, rosta och mala riktigt bra kaffen, återstår det fortfarande ett viktigt moment till smakupplevelsen – bryggningen. Så här gör du för att få en riktigt god kopp kaffe.

Läs mer om hur du gör den bästa koppen kaffe

GEVALIA PÅ FACEBOOK

I mer än 90 år har vi främjat sociala kontakter genom att förse fikapauser, kaffestunder, kalas och möten på caféer med Sveriges populäraste kaffe. Nu kan du möta oss även i digitala sociala medier.

Träffa oss på Facebook