KAFFERECEPT

När vi gör våra kaffen använder vi all vår kunskap och vårt engagemang för att de ska bli stora upplevelser i sin egen rätt. Men det hindrar inte att du kan experimentera med kaffesmakerna och kombinera med andra smaker till något
helt nytt. Här är sex recept för annorlunda kaffeupplevelser.

Ingredienser

1 tsk Ebony snabbkaffe
10cl kall mjölk
2kulor gräddglass
Hallon och blåbär

SOMMARGLÄDJE

Lägg glasskulorna i en cappuccinokopp. Mixa snabbkaffet och mjölken men en lattevisp. Häll över det mixade kaffet över glassen. Garnera med hallon och blåbär.

Ingredienser

1 dubbel espresso
3cl blåbärssockerlag
3cl vispgrädde
15 cl mjölk

BLUEBERRY HANGOVER

Häll 3 cl blåbärssockerlag i en stor mugg eller ett latteglas. Skumma upp 15 cl mjölk med 3 cl vispgrädde. Brygg en dubbel espresso över sockerlagen och rör om så smakerna mixas väl. Häll i mjölken.

Ingredienser

1 dubbel espresso
Vit choklad
10 cl mjölk
1 msk citron- och
ceylonkanelhonung
Rivet limeskal
Physalis
Kakao

LATTE MATILDA

Lägg 1 msk citron- och ceylonkanelhonung i en mjölkkanna. Ångvispa mjölken. Skär den vita chokladen i 4 "stavar" cirka 3-4 cm långa och ställ dem i botten på martiniglaset, lutande mot kanten. Häll i espresson. Därefter häller du i mjölken. Garnera drinken med limeskal, kakao och sätt en physalis på kanten.

Ingredienser

1 dubbel espresso
15 cl kall mjölk
2 cl mörk rom
(alternativt romessens)
1 cl limeessens
Citronmeliss

CUBA FREDDO

Fyll ett stort glas med is. Häll i rommen. Därefter häller du försiktigt i mjölken så den skiktar sig över rommen, till slut slår du i kaffet lika försiktigt som mjölken, garnera med lite citronmeliss.

Ingredienser

Rivet apelsinskal
Riven spansk peppar
10g Marabou Premium Dark 70 %
Kakao

CHILLICINO

Skumma mjölken som till en cappuccino. Lägg röd chili under kaffet i ditt bajonetthandtag. Brygg espresson, pudra rejält med kakao över espresson och häll därefter i mjölken. Serveras med en Marabou Premium Dark 70 %.

Ingredienser

1 dubbel espreso
Irländsk whiskey
Grädde
Citronmeliss

IRISH CON PANNA

Vispa grädden med några centiliter irländsk whiskey. Brygg en ndubbel espresso och toppa med en klick whiskeygrädde och llite citonmeliss.