Välkommen till Gevalia Barista Academy – här blandas doften av färskmalet och nybryggt kaffe med cirka 100 års spetskunskaper i ämnet kaffe. Här hittar du tips, knep, recept och inspiration för att ta dina färdigheter som barista till nästa nivå. Oavsett om dina besökare är oväntade eller ej.
Att brygga den där perfekta koppen kaffe, där en konst som baseras på ett antal knep och hemligheter. Den första hemligheten gäller såklart valet av de rätta bönorna. Sedan är det malningsgraden, mängden kaffe, bryggmetoden samt bryggtiden. Även vattentemperaturen påverkar ditt resultat.
Allt handlar om att utvinna den bästa smaken ur varje enskild böna. Titta igenom våra filmer här nedan, så avslöjar vi hur det går till.
Våra kaffebönor börjar sin resa i de exotiska och tropiska delarna av världen. Där får det mogna under djungelns gröna tak eller ute på de ljusa och högt belägna slätterna. Tillsammans med de kaffeodlare vi samarbetar med väljer vi ut de finaste bönorna på fälten. Dessa rostas sedan noggrant för att så småningom bli det högkvalitativa kaffe som utmärker Gevalia och som har gjort oss till konsumenternas favorit.
Att på allvar uppskatta en kvalitetsprodukt, det innebär även att ta hand om den genom hela dess livscykel. Hela vägen från farmen till koppen. På Gevalia lägger vi stor vikt vid etisk handel – hela vårt bönsortiment är UTZ-certifierat. Det innebär bland annat klokare växtmetoder, bättre arbetsförhållanden för farmarna samt en djupare omsorg om naturen.
Naturligtvis slutar det inte där. Bönorna från vår Gevalia Barista-serie genomgår en långsammare rostning. Detta för att verkligen få fram och dra nytta av bönornas inneboende smak. Resultatet är en extra len och mild smak med rika aromer.
En bra kaffeupplevelse beror på kombinationen av utbildning, kunskap och gästfrihet. Titta gärna på våra filmer. Vi har inspirationen och du har dina färdigheter som värd.
Historien bakom varje liten kaffeböna är lika komplex som de aromer den producerar. Upplev hur de olika typerna av rostning och malning kan tillföra något nytt – till både kaffeupplevelsen och dina kaffeskapelser.
Antalet bryggmetoder är kanske inte oändligt, men det finns verkligen många olika sätt att skapa riktigt gott kaffe. De olika metoderna resulterar i varierade styrkor och stilar. En sak är säker – Gevalias hela bönor har en smakprofil som passar alla.
Varför inte själv experimentera med olika bryggare och metoder för att se vad du gillar? Här är några exempel för att du ska komma igång.
Låt dig inte luras av presskannans enkelhet. Med ett par smarta knep kan du få till ett rikt och fylligt kaffe som skulle kunna platsa på de allra bästa kaffebarerna.
Detta är nog det säkraste sättet att imponera på dina gäster. Chemex är en bryggmetod som är lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe. Det är en av de nyaste och mest spektakulära bryggmetoderna, du kan till och med hitta den på museum. Den fungerar lika bra som den ser ut och skapar ett mjukt och rent kaffe som verkligen imponerar.
Ibland krävs det lite mer för att verkligen imponera med kaffe. De som är lite äventyrliga av oss uppskattar nya sätt att njuta av den klassiska drycken. Allt du behöver är lite fantasi och några enkla ingredienser. Om du nu vill ta dina färdigheter till nästa nivå och bli bästa baristan i kvarteret.
Här hittar du inspiration!
Blandningen ger dig den perfekta balansen mellan milda smaker med en nötig och aromatisk eftersmak.
Tillverkad av 100% arabica kaffebönor, främst från Latinamerika för att skapa en intensiv och aromatisk eftersmak full av karaktär
Vårt “Originalkaffe” består av hela 100% Arabicabönor primärt från Central- och Sydamerika.
Mörkrostade hela kaffebönor av 100% Arabicaböner primärt från Central- och Sydamerika.