thumbnail.png

 

 

Konsten att brygga kaffe.

 

Välkommen till Gevalia Barista Academy – här blandas doften av färskmalet och nybryggt kaffe med cirka 100 års spetskunskaper i ämnet kaffe. Här hittar du tips, knep, recept och inspiration för att ta dina färdigheter som barista till nästa nivå. Oavsett om dina besökare är oväntade eller ej.

 

Att brygga den där perfekta koppen kaffe, där en konst som baseras på ett antal knep och hemligheter. Den första hemligheten gäller såklart valet av de rätta bönorna. Sedan är det malningsgraden, mängden kaffe, bryggmetoden samt bryggtiden. Även vattentemperaturen påverkar ditt resultat.

 

Allt handlar om att utvinna den bästa smaken ur varje enskild böna. Titta igenom våra filmer här nedan, så avslöjar vi hur det går till.

 

Kvalitet är viktigt. Extraordinära kaffebönor ger en extraordinär kaffeupplevelse.

 

Våra kaffebönor börjar sin resa i de exotiska och tropiska delarna av världen. Där får det mogna under djungelns gröna tak eller ute på de ljusa och högt belägna slätterna. Tillsammans med de kaffeodlare vi samarbetar med väljer vi ut de finaste bönorna på fälten. Dessa rostas sedan noggrant för att så småningom bli det högkvalitativa kaffe som utmärker Gevalia och som har gjort oss till konsumenternas favorit.

 

Att på allvar uppskatta en kvalitetsprodukt, det innebär även att ta hand om den genom hela dess livscykel. Hela vägen från farmen till koppen. På Gevalia lägger vi stor vikt vid etisk handel – hela vårt bönsortiment är UTZ-certifierat. Det innebär bland annat klokare växtmetoder, bättre arbetsförhållanden för farmarna samt en djupare omsorg om naturen.

 

Naturligtvis slutar det inte där. Bönorna från vår Gevalia Barista-serie genomgår en långsammare rostning. Detta för att verkligen få fram och dra nytta av bönornas inneboende smak. Resultatet är en extra len och mild smak med rika aromer.

 

En bra kaffeupplevelse beror på kombinationen av utbildning, kunskap och gästfrihet. Titta gärna på våra filmer. Vi har inspirationen och du har dina färdigheter som värd.

Beans-image.png

Bönor och Malning

Historien bakom varje liten kaffeböna är lika komplex som de aromer den producerar. Upplev hur de olika typerna av rostning och malning kan tillföra något nytt – till både kaffeupplevelsen och dina kaffeskapelser.

Brewing-image.png

Bryggning

Det finns många bryggmetoder som ger en utsökt kopp kaffe. Alla har de sin egen karaktär, historia och kulturarv. Här kommer några olika sätt som säkert kommer att falla dig på tungan.

FACM-image.png

Helautomatisk kaffemaskin

En helautomatisk kaffemaskin är bekväm och ger konsekventa smaker. Ta reda på hur du bäst ställer in din maskin för att få ett utsökt resultat.

Upptäck en hel värld av olika bryggare och experimentera med fantastiska bryggmetoder.

 

Antalet bryggmetoder är kanske inte oändligt, men det finns verkligen många olika sätt att skapa riktigt gott kaffe. De olika metoderna resulterar i varierade styrkor och stilar. En sak är säker – Gevalias hela bönor har en smakprofil som passar alla.

Varför inte själv experimentera med olika bryggare och metoder för att se vad du gillar? Här är några exempel för att du ska komma igång.

01_Gevalia_packs1.jpg

Presskanna

 

Låt dig inte luras av presskannans enkelhet. Med ett par smarta knep kan du få till ett rikt och fylligt kaffe som skulle kunna platsa på de allra bästa kaffebarerna.

01_Gevalia_packs2.jpg

Chemex

 

Detta är nog det säkraste sättet att imponera på dina gäster. Chemex är en bryggmetod som är lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe. Det är en av de nyaste och mest spektakulära bryggmetoderna, du kan till och med hitta den på museum. Den fungerar lika bra som den ser ut och skapar ett mjukt och rent kaffe som verkligen imponerar.

01_Gevalia_packs3.jpg

Din manuella Espressomaskin

 

Det här är ett riktigt bra val när du vill utveckla dina färdigheter som barista och ta ditt kaffe till nästa nivå. Dessa maskiner producerar ett konsekvent fylligt kaffe med rika aromer. Med en espressomaskin förvandlar du ditt kök till en kaffebar.

big_line2.png

Inspiration som ger en wow-faktor och imponerar på dina vänner.

 

Ibland krävs det lite mer för att verkligen imponera med kaffe. De som är lite äventyrliga av oss uppskattar nya sätt att njuta av den klassiska drycken. Allt du behöver är lite fantasi och några enkla ingredienser. Om du nu vill ta dina färdigheter till nästa nivå och bli bästa baristan i kvarteret.

 

Här hittar du inspiration!

RECEPT

TIPS

icecream-cold-brew.png

Ice cream cold brew

Här får det söta möta det starka – i en utsökt god kombination av glass och kaffe.

ice-coffee-lemonade.png

Iskaffe med lemonad

Sätt en ny twist på en gammal favorit

7-tips-3.png

Tips & Tricks

Lär dig baristans hemligheter. Här får du tips och knep för att få till den där perfekta koppen kaffe.

Gevalia Barista Hela Bönor Serien

GEVALIA-BARISTA_MEDIUM_ROAST_Front_no-shadow.png

Medium-Roast-Crema-logo.png

BARISTA MEDIUM ROAST CREMA

Blandningen ger dig den perfekta balansen mellan milda smaker med en nötig och aromatisk eftersmak.

GEVALIA-BARISTA_DARK_ROAST_Front_no-shadow.png

Dark-Roast-Espresso-logo.png

BARISTA DARK ROAST ESPRESSO

Tillverkad av 100% arabica kaffebönor, främst från Latinamerika för att skapa en intensiv och aromatisk eftersmak full av karaktär

GEVALIA_BARISTA_ORGANIC_Front_no-shadow.png

Medium-Roast-Organic-logo.png

BARISTA MEDIUM ROAST ORGANIC

Denna blandning erbjuder en väl avrundad och balanserad smakupplevelse med toner av citrus.

Gevalia Hela Bönor Bassortiment

mellanrost-big.png

ORIGINAL MELLANROST

Vårt “Originalkaffe” består av hela 100% Arabicabönor primärt från Central- och Sydamerika.

mellanrost-organic-big.png

EKOLOGISK MELLANROST

Mellanrostade hela kaffebönor av 100% ekologiskt odlade Arabicabönor.

mellanrost-ebony-big.png

EBONY 
MÖRKROST

Mörkrostade hela kaffebönor av 100% Arabicaböner primärt från Central- och Sydamerika.

mellanrost-amber-big.png

AMBER MELLANROST

Lätt mörkrostade hela kaffebönor av 100% Arabicabönor primärt från Central- och Sydamerika.